Pressemelding “European Yacht of the Year”

European Yacht of the Year – Den mest prestisjefylte utmerkelsen i Europa.

Tre vinnere representeres i Norge og Sverige av Lange Maritime.

«Siden Lange Maritime er et firma som har spesialisert seg på båter for tur og langtur, tar vi dette som en anerkjennelse på at vi har lært å velge de rette samarbeidspartnere», og vi er selvsagt meget stolte!», sier Hans H. Lange, daglig leder i Norge.

 

RM 1260 – kåret til beste Familieseiler

Franske RM Yachts er bygget i marineplywood / epoxy, og kjennetegnes av lette og stive skrog. De utmerker seg også med et meget moderne design der man har full utsikt både fremover og til siden innenfra. RM1260 er en båt for tur/langtur seiling med fokus på raske seilegenskaper.

Juryen begrunner utmerkelsen med blant annet:

  • Et stivt og lett skrog, meget gode og raske seilegenskaper.
  • God planløsning og ergonomi, både over og under dekk.
  • Rikelig med stueplass.
  • Fleksibilitet, båten kan fås med ett ror og to kjøler, eller 2 ror og en kjøl for å tilpasse ulike behov. (med 2 kjøler kan båten tørrlegges)
  • «En fantastisk havseiler», «en båt som kan seiles hvorsomhelst, og raskt»

Outremer 5X – kåret til beste Flerskrogsbåt

For andre gang på kort tid får Outremer verftet denne utmerkelsen. I 2009 vant Outremer 49, og i år ble det Outremer 5X.

«Vår målsetning er å la våre seilere få nyte prestasjoner, design, og enestående komfort», sier verftets direktør Xavier Desmarest.

Juryen sier blant annet:

  • Meget gode seilegenskaper, kraftig og rask, men trygg.
  • Stor seilglede!
  • Perfekt dekksplan og meget fleksibelt interiør.
  • Flott design, gode løsninger og høy komfort.
  • «En logisk vinner, sannsynligvis den beste flerskrogsbåten vi noen gang har testet». «Outremer 5X er en drøm av en havgående båt!» «Kjøp, og seil jorden rundt med din familie!»

Garcia Trawler, GT54 – kåret til beste Motorbåt i deplasementsklassen

Det franske verftet Garcia Yachting har en 40 år lang historie og er kjent for å bygge velseilende langturbåter I aluminium og med senkekjøl.

Garcia GT54 er den første motorbåten der de har tatt med seg de mange erfaringer fra seilbåtene. Dette er en båt for de som gjerne vil krysse hav, men uten seil. Moderat fart, meget lavt drivstofforbruk og stor aksjonsradius kjennetegner båten, og sammen med sitt solide aluminiums skrog er den derfor også et bra miljøvalg.

Grand Large Yachting

Både Outremer og Garcia inngår i den franske gruppen Grand Large Yachting, som er representert av Lange Maritime i Norge og Sverige

http://www.grandlargecafe.com/?lang=en.

I Grand Large Yachting inngår også verftet Allures Yachting, som bygger langturbåter i aluminium, med senkekjøl.

Grand Large Yachting har i løpet av de siste 10 år posisjonert seg som en stor aktør og spesialist innen båter for langtur, og er fundert på grunnleggernes pasjon for segling og virkeliggjøring av drømmer.

Nøkkelen til fremgangen er innsamling av erfaring fra seilere, dyktige båtbyggere, høy teknisk kompetanse og dyktige arkitekter. Gruppen har stor fokus på kvalitet og kvalitetskontroll i alle ledd.

Gruppen er meget godt organisert og har også bygget opp et separat service selskap, Grand Large Services, med kontaktpunkter langs de større seilingsruter jorden rundt. Alt for å betjene eierne på beste mulige måte, både før og etter leveranse.

 

Denne pressemelding samt bilder kan lastes ned her:

https://www.dropbox.com/sh/sct0us5yalofk9n/hpnmZcDC1a

 

For mer info, kontakt:

 

Lange Maritime AS

Leangbukta 46

1392 Vettre

www.langemaritime.no

post@langemaritime.no

 

Steinar Johansen 93001800

Hans H. Lange 92400231
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien